Mit navn er Anders Rydahl-Jensen. Jeg er 41 år. Jeg bor i Højene i Hjørring sammen med min kæreste Rikke, vores fælles barn, Johanne, og min store søn Alexander.
Jeg er født på Hjørring Sygehus den 7. januar 1984, og jeg trådte mine barnesko i Brønderslev som søn af Mette og Per Rydahl. Jeg voksede op i Nørresundby. I 2014 vendte jeg hjem til Vendsyssel, og jeg har ikke i sinde at flytte mig herfra nogensinde igen.
Min fritid bruger jeg sammen med familie og venner. Eller også er jeg at finde på Vendsyssels mange amatørscener, hvor jeg nyder at lave skuespil.
Mine forældre, Mette og Per Rydahl, er begge født og opvokset i Brønderslev. Min far er uddannet smed på Uggerby Maskinstation, hvorefter han arbejdede flotte 42 år ved forsvaret. Min mor er udlært plejehjemsassistent og har efterfølgende arbejdet mange år i plejen.
Så vidt jeg ved, er jeg vendelbo mere end fire generationer tilbage. Så selv om jeg er opvokset i Nørresundby, så er jeg vendelbo helt ind til benet.
Jeg har fire dejlige unger, og jeg blev far i en ung alder. Jeg var 21 år, da Alexander, der i dag er 19 år, kom til verden. Freja fulgte ret hurtigt trop og er i dag 17 år. Smilla er 12 år og blev lidt en efternøgler. Johanne er sidste skud på stammen. Hun bliver 2 år til sommer og er Rikkes og mit første barn sammen.
Jeg har altid opfattet mig selv som far med stort F. Jeg har forsøgt at skabe det bedste liv, jeg kunne, for mine fire, dejlige børn. Om det er lykkedes, det skal I nok spørge dem om, men jeg har gjort mit bedste.
Med kærlighed, knus og kys kommer man langt, også selvom livet sommetider tager uventede drejninger.
Erhvervsmæssigt startede jeg som 12-årig med at gå med aviser og reklamer. Sådan et job er vi nok mange, der har prøvet i de unge år. Jeg har altid gerne ville tjene mine egne penge. Herefter fulgte job som opvasker, kok, sælger, trykker og meget mere.
Uddannelsesmæssigt startede det hele på den nu nedbrændte Løvvangsskolen i Nørresundby. Herefter blev det Aalborg Handelsskole, hvor jeg er tog uddannelsen handelsassistent med speciale i landbrugsmaskiner med elevtid i Hjallerup Maskinforretning. Efterfulgt af lige knapt 10 år i maskinforretninger.
Efter finanskrisen i 2009 gik turen til universitetet. Hvor jeg er uddannet Bachelor i historie og religionsvidenskab fra Aalborg Universitet og Århus Universitet samt cand.mag. i historie med speciale i landbrugshistorie fra Aalborg Universitet. Hertil fulgte cirka 10 års erfaring fra museumsverdenen som leder og museumsinspektør.
I dag arbejder jeg i flexjob som teamkoordinator ved sundheds-, ældre- og handicapforvaltningen i Hjørring Kommune på Vellingshøj Plejecenter i Højene.
Ud over ovenstående har jeg cirka 15 års erfaring med bestyrelses- og udvalgsarbejde. Herunder institutionsbestyrelse, skolebestyrelse, foreningsbestyrelse, museumsbestyrelse, kommunaludvalg mm.
Tak fordi du spørger! Det er jeg, fordi jeg har sygdommen Parkinsons. Parkinsons sygdom skyldes, at man mister nogle vigtige nerveceller i hjernen. Det er de celler, der primært styrer grovmotorikken. Sygdommen er særligt hyppig hos personer over 70 år - så jeg har fået den ret tidligt. Sygdommen starter ofte med rysten i en hånd. Efterhånden kommer der nedsatte bevægelser og stivhed i musklerne. Efter nogle år får man ofte dårlig balance - men med medicin, dygtige læger og forskning kommer man heldigvis langt.
Det vil altså sige, at jeg har stået på begge sider af sygemeldingssystemet. Jeg har som leder selv været med til at ansætte borgere i flexjob, men jeg er nu også selv i flexjob her i kommunen. Så jeg kender både de gode og velfungerende ting i vores velfærdssystem - men også de mindre gode.
For et par år siden blev jeg tilbudt, om jeg ville fortsætte i flexjob, eller om jeg ville søge en førtidspension.
Jeg syntes ikke selv, at jeg var klar til at forlade arbejdsmarkedet eller var klar til at stoppe med at bidrage. Jeg mener, man skal bidrage, hvis man kan. Så jeg valgte at fortsætte i flexjob. Også selv om det kun er 12 timer om ugen. Det er vigtigt for mig at føle, at jeg bidrager, og at jeg har den sociale kontakt, der følger med at gå på arbejde.
Med familie, børn, venner og arbejde, så kender de fleste, at der ikke er meget tid tilbage. Men den tid, der er, elsker jeg at bruge på amatørskuespil.
Jeg har i flere år været tilknyttet diverse amatørscener i Vendsyssel. Fællesskabet i foreninger af fantastiske ildsjæle, arbejdsheste og Tordenskjolds mange soldater er helt unikt for foreningslivet i Danmark. Det er steder, hvor jeg få tanket meget af min energi op, og jeg glæder mig hvert år til at trække i kostumer og give den gas. For eksempel på sommeraftener i "Kilden".
Enkelte gange har jeg også fået lov at lave en film, reklamefilm eller kortfilm.
Ud over skuespil, har jeg i mange år dyrket fodbold, svømning, musik og litteratur. Jeg har selv skrevet flere artikler, bidraget til bøger og sågar spillet musik - dog med blandet held.
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes